PASIBUS to sieć burgerowni wywodząca się z tzw. street foodu, czyli ulicznego jedzenia. Ich pierwszy foodtruck, w 2013 roku serwując wyśmienite, świeże burgery podbił serca Wrocławian na tyle skutecznie, że już po 3 latach mogli poszczycić się mianem najbardziej popularnej burgerowni w mieście. Obecnie na terenie Polski znajduje się 14 punktów stacjonarnych, a w sezonie wiosenno-letnim w trasę wyruszają 3 eventowe foodtrucki, które odwiedzają festiwale i eventy na terenie całego kraju.
W swoich restauracjach utrzymują luźny klimat, a także starają się stwarzać przyjemną, przyjazną atmosferę. Ich misją jest dostarczanie swoim klientom (Pasibrzuchom) burgerów najwyższej jakości, które przyrządzane są na bazie autorskich receptur oraz sosów ze składników od lokalnych dostawców. Proces powstawania burgerów oraz dodatków od początku tworzony jest przez nich samych. Własnoręcznie mielą i doprawiają mięso. Eksperymentują również ze smakami, aby urozmaicać swoje menu. Co miesiąc pojawia się w nim tzw. Bohater Miesiąca. Dokładają wszelkich starań, aby ich produkty były nie tylko smaczne, ale także swoim wyglądem cieszyły oko.