Już wkrótce otwarcie nowej restauracji-spaghetterii Makarun. To oznacza, że charakterystyczne pomarańczowe opakowania oraz czerwone widelce – znak rozpoznawczy marki, za sprawą CH FORUM będą dostępne także w Gliwicach. Nowa restauracja to również nowe smaki. W Makarunie to przede wszystkim makarony z sosami w różnych smakach oraz sałatki. Restauracja dba o jakość i używa oryginalnie włoskich składników, m.in. certyfikowanych pomidorów pelati.
Makarun Spaghetti and Salad jest największą siecią spaghetterii w Polsce, która obecnie posiada 23 punkty na terenie całego kraju jak i za granicą. Jako pierwsi w kraju rozpoczęli sprzedaż włoskiego spaghetti z sosami w wygodnej formie „take away”. Podawane przez nich makarony posiadają unikalny smak, czego wynikiem jest stosowania produktów wysokiej jakości, bez konserwantów oraz włoskiego makaronu z pszenicy Durum. Praktyczne, nowoczesne opakowania przystosowane są do spożywania makaronów w lokalu, a także „w biegu” wpisując się w popularny obecnie trend street food. Również krótki czas oczekiwania na wydanie dania (poniżej 1 minuty) służy komfortowi klientów.