W minionym tygodniu miało miejsce otwarcie lokalu Meat & Fit w Sochaczewie (woj. mazowieckie). To już trzecie otwarcie pod marką Meat & Fit w tym roku.
Lokal znajduje się w samym centrum miasta przy ul. Warszawskiej 5 w bezpośrednim sąsiedztwie Placu Kościuszki, który jest naturalnym miejscem spotkań mieszkańców. Lokal o powierzchni 60 m2 urządzony jest w nowoczesnym i charakterystycznym dla Meat & Fit stylu i mogą w nim usiąść jednocześnie 22 osoby.
Jest to pierwszy w Sochaczewie lokal, w którym można zjeść burgery oraz jedyny, który w swojej ofercie posiada wegańskie dania.
- Na I połowę 2018 roku mamy zaplanowane otwarcia kolejnych lokali m.in. w Częstochowie, Siedlcach, Złotoryi, Białymstoku, Płocku, Warszawie oraz we Wrocławiu. W całym roku 2018 planujemy otworzyć minimum 20 lokali. Niezależnie w kilku miastach prowadzone są poszukiwania nowych lokali przez kolejnych Franczyzobiorców
- mówi Łukasz Błażejewski - dyrektor ds. Franczyzy 7 Street i Meat & Fit.
W menu Meat & Fit znajduje się szeroki wybór burgerów z grillowaną wołowiną, drobiem, wieprzowiną oraz wegańskie, sałatki, smoothies owocowe i warzywne, soki tłoczone na zimno, mleczne shake, kawy tradycyjne i smakowe.