Po otwarciu w styczniu 2018 roku lokalu Meat & Fit w Kłodzku (woj. Dolnośląskie) nadszedł czas na zaplanowane otwarcie lokalu w Krakowie (woj. Małopolskie), które miało miejsce w miniony weekend.
Lokal znajduje się na krakowskim Kazimierzu przy ul. Krakowskiej 36. Lokal urządzony jest w kameralnym i charakterystycznym dla Kazimierza minimalistycznym stylu. Jest w stanie pomieścić jednocześnie 19 osób.
W Krakowie nie było do tej pory podobnego miejsca serwującego zarówno burgery mięsne w dietetycznej formie jaki i burgery wegańskie. Ze względu na turystyczno-rozrywkowy charakter miejsca do oferty dołączone zostały piwa rzemieślnicze Browaru Zamkowego Cieszyn.
Burgery wegańskie w 100% pochodzenia roślinnego trafiły do oferty na początku grudnia 2017 r. Ofertę wegańską przygotowywaliśmy pod patronatem Polskiego Stowarzyszenia Wegan, stowarzyszenia Otwarte Klatki oraz kampanii RoślinnieJemy
Na I połowę 2018 roku mamy zaplanowane otwarcia kolejnych lokali Meat & Fit m.in. Sochaczewie, Siedlcach, Białymstoku, we Wrocławiu i Złotoryi. W całym roku 2018 planujemy otworzyć minimum 20 lokali. Niezależnie w kilku miastach prowadzone są poszukiwania nowych lokali przez kolejnych Franczyzobiorców.
W menu Meat & Fit znajduje się szeroki wybór burgerów z grillowaną wołowiną, drobiem, wieprzowiną oraz wegańskie, sałatki, smoothies owocowe i warzywne, soki tłoczone na zimno, mleczne shake, kawy tradycyjne i smakowe