Kawa ma dwie natury: czarna i biała, z cukrem i bez cukru, na ciepło i… na zimno. W lipcu, na pierwszych warsztatach w Galerii Młociny po długiej przerwie, zostanie podjęty temat tej ostatniej.
Podczas warsztatów będzie można:
Cold Brew Coffee to coraz bardziej popularna kawa przyrządzona od początku do końca w niskiej temperaturze. Nie zaparzamy jej wspominaną przez Trenera Baristów wodą o temperaturze 92-95 st Celsjusza, a wodą zimną. Czas zaparzania nie liczymy w minutach, a w godzinach. Ale o tym dowiecie się więcej na #warsztatykawowe w Galerii Młociny.
Będzie to sensoryczne doświadczenie, otóż część odpowiedzi na powyższe pytania poruszy Wasze nosy i kubeczki smakowe:
Przewodnikiem po mroźnej krainie kawy będzie Karol Przesmycki, Trener Baristów, który przeprowadził blisko sto warsztatów kawowych w całej Polsce, a ostatnimi czasy spotkał się z ponad tysiącem kawoszy on-line, by dbać o zawartość ich kubków w czasie lockdown’u.
Warsztaty są bezpłatne, ale ze względu na ograniczoną liczbę miejsc należy się zapisać.