Pasibus, kultowa sieć burgerowni nie zwalnia tempa i powiększa swoją sieć. 28. lokal tej znanej i lubianej marki został otwarty 5 lutego w centrum handlowym przy ul. Świeradowskiej we Wrocławiu. Jest to już 11. lokal Pasibusa na kulinarnej mapie stolicy Dolnego Śląska.
Wrocław to miasto, w którym zaczęła się nasza historia i to w tym właśnie mieście mamy obecnie najwięcej lokali. Cieszę się, że wrocławianie tak chętnie sięgają po naszą ofertę i pomimo trudnych dla gastronomii czasów możemy nadal się rozwijać i poszerzać swoją sieć
- mówi Jakub Aleksandrowicz, dyrektor marketingu Pasibusa.
Znakiem rozpoznawczym Pasibusa są burgery z ręcznie mieloną wołowiną, autorskie sosy oraz odważne połączenia dodatków. W nowym lokalu dostępne będzie klasyczne menu sieci, w tym m.in. ostatnia nowość – burger słodziak - czyli Kevin z wołowiną, różowym sosem, roszponką, masłem orzechowym, autorską konfiturą z czarnej porzeczki, serem cheddar, grillowanym boczkiem i ciastkiem korzennym, czy dobrze znany Bebek Junior z wołowiną, różowym sosem, sałatą lodową, autorskim sosem BBQ, serem cheddar, grillowanym boczkiem i cebulą. Miłośnicy kuchni roślinnej również znajdą coś dla siebie – specjalnie z myślą o nich w ofercie Pasibusa znalazł się Standard Vegan, który podawany jest w bułce pszennej z autorskim kotletem warzywnym (z fasoli czerwonej, kukurydzy, świeżej papryki, kapusty pekińskiej, pora, marchewki, czosnku, ryżu brązowego, słonecznika, kaszy manny, lnu, kolendry, chilli i przypraw) z wegańskimi majonezem oraz serem cheddar. Nie brakuje w nim także warzyw – pomidora, ogórka kiszonego i cebuli. Kotlet jest smażony osobno na oleju roślinnym.
Wszystkie burgery będą dostępne w wersji “L” i “XL”. Można w nich bezpłatnie wymienić kotleta mięsnego na kotleta wege lub smażony ser przygotowany według autorskiej receptury. Poza burgerami w ofercie lokalu dostępne są również chrupiące i pyszne Pasi Frytki oraz Pasi Bataty, kolorowe sałatki, nachosy, kulki serowe oraz napoje.
W nowym wrocławskim lokalu dostępna będzie także oferta Wypasik – idealna na mniejszy głód. Obejmuje ona pięć mniejszych od standardowych burgerów podawanych w bułce maślanej, dostępnych w preferencyjnej cenie – 9 zł. Klienci mają do wyboru między innymi: Cheese Pasik z wołowiną, sałatą lodową, serem cheddar i sosami pomidorowo-bazyliowym oraz białym; Jalapeño Pasik z wołowiną, sosem jalapeño-majo, sałatą lodową, papryczką jalapeño i cebulą; a także Chicken BBQ Pasik z kurczakiem w panierce, majonezem, sałatą lodową, cebulą oraz sosem bebek. Każdy z nich można zamówić w zestawie z frytkami albo napojem za 12 zł. Można je także zamawiać w Boxach - Duży to 3 dowolne Wypasiki i frytki za 35 zł, a Giga to aż 6 Wypasików i giga porcja frytek, a to wszystko za 66 zł.
Ze względu na wprowadzone w Polsce restrykcje sanitarne, lokal będzie serwował burgery tylko w opcji na wynos - po zamówieniu na miejscu lub przez telefon. W najbliższym czasie uruchomiona zostanie także opcja zamówień z dowozem realizowana przy pomocy własnego systemu Pasi Dostawa oraz przy współpracy z zewnętrznymi partnerami.
Obecnie działają 24 z 27 lokali marki Pasibus, które oferują zarówno odbiór na miejscu, jak i dostawę. Klienci mogą składać zamówienia, korzystając z aplikacji i systemów zewnętrznych partnerów oraz własnej usługi Pasibusa - Pasi Dostawy.