IKEA testowo otworzyła pierwszą w Polsce kuchnię dedykowaną wyłącznie do obsługi zamówień na wynos. Mieści się ona w warszawskim kompleksie biurowym Adgar Plaza przy ul. Postępu 17 A. Nowy najemca zajął 151 mkw., a za obsługę zamówień odpowiada firma Pyszne.pl.
W menu znalazły się potrawy znane z restauracji IKEA, takie jak: filet z łososia, de volaille, sałatka z krewetkami czy słynne klopsiki – w wersji mięsnej i wegańskiej.
Testową kuchnię IKEA otworzyła w idealnym momencie, wpisując się w zmiany, które od wielu miesięcy zachodzą na Służewcu Przemysłowym. Dzielnica odżyła dzięki licznie powstającym nowym osiedlom, a światła na – do tej pory głównie biznesowym Mokotowie – nie gasną już po godz. 17. Po otwarciu wyremontowanej ul. Marynarskiej bardzo poprawiła się również komunikacja dzielnicy z resztą miasta.
Firmy od lat obecne na Służewcu przedłużają swoje umowy najmu, a po sąsiedzku sprowadzają się nowi najemcy.
– Firmy przykładają dzisiaj ogromną wagę do zadowolenia pracowników. Chcąc zachęcić talenty, starają się zapewnić im nie tylko optymalne warunki pracy, ale również otoczenia. Jednym z kluczowych elementów dbania o pracownika jest właśnie możliwość zjedzenia smacznego, zdrowego posiłku w pracy. Jedzenie oferowane przez IKEA cieszy się ogromną popularnością. Do niedawna jednak, chcąc spróbować szwedzkich specjałów, trzeba było pojechać do jednej z dwóch restauracji przy sklepach IKEA. Teraz to się zmieniło i widujemy licznych pracowników naszych obiektów z torbami lunchowymi IKEA
– twierdzi Ewelina Nuszczyńska, Leasing & Flexible Workplaces Manager w Adgar Polska.
- Chcemy, aby nasi klienci mieli możliwość wyboru różnych sposobów na robienie zakupów, również, jeżeli chodzi o naszą ofertę gastronomiczną. Dlatego biorąc pod uwagę ich oczekiwania, nieustannie pracujemy nad nowymi rozwiązaniami i pomysłami. Nowe miejsce pozwala, aby nasze dania i testowana opcja dostawy były jeszcze bardziej dostępne dla wielu ludzi, w tym tych, którzy między innymi mieszkają czy pracują na warszawskim Mokotowie i w jego okolicach
– mówi Oriana Pajewska, jedna z pomysłodawczyń projektu z IKEA Retail w Polsce.
Kuchnia IKEA dedykowana zamówieniom na wynos jest w fazie testów. Po jej zakończeniu i analizie wyników zapadnie decyzja czy rozwiązanie będzie wdrażane na większą skalę.