Döner Berlin Kebab, Makarun oraz Thai Express: te trzy koncepty zadebiutują w Gliwicach dzięki tamtejszemu CH FORUM. Znacząco poszerzą w tym centrum ofertę strefy restauracyjnej na poziomie +1.
Najemcy przejęli już swoje powierzchnie handlowe i wkrótce rozpoczną prace adaptacyjne.
Dzięki podpisanym umowom najmu z nowymi operatorami, znacząco wzbogaci się oferta gastronomiczna w zarządzanym przez nas centrum. Dla klientów oznacza to większy wybór i różnorodność dostępnych dań. Cieszy nas fakt, że wszyscy z wymienionych najemców debiutują z nami w Gliwicach. Śródmiejska lokalizacja CH FORUM jest ogromną zaletą dla tego rodzaju biznesu i sprzyja wysokiej frekwencji
– komentują Weronika Kuna i Agnieszka Olszewska z teamu JLL, firmy zarządzającej gliwickim CH FORUM.
Spośród wymienionych najemców najszybciej pierwszych klientów obsłuży Makarun. Otwarcie lokalu tej marki w CH FORUM planowane jest na luty 2019 r.
Spaghetteria Makarun to przykład udanego biznesu, który założyciele rozwinęli od mobilnego food trucka. Firma działa m.in. w systemie franczyzowym i od 6 lat konsekwentnie powiększa sieć swoich punktów. Dziś to już 25 restauracji, z których jedna działa na terenie Niemiec (Hamburg). Charakterystyczne, pomarańczowe opakowania, w połączeniu z czerwonymi widelcami, doskonale wyróżniają markę się na ulicach, skwerach oraz w centrach handlowych.
Również w oparciu o system franczyzowy działa Berlin Döner Kebap, którego otwarcie najnowszego punktu w CH FORUM planowane jest na pierwszy kwartał 2019 r. Obecnie sieć tworzy 46 restauracji, w których serwowane są głównie szybkie dania kuchni tureckiej, w tym wiele wariantów popularnych kebabów. Lokal zajmie 73 m kw.
Trzeci z nowych operatorów gastronomicznych w CH FORUM – Thai Express – zajmie lokal o pow. 67 m kw., a jego otwarcie planowane jest na kwiecień 2019 r. Thai Express to sieć restauracji specjalizujących się w potrawach kuchni orientalnej, a w szczególności tajskiej. W wybranych lokalizacjach oferuje również dania sushi. Aktualnie pod marką Thai Express klienci mogą zjeść w Katowicach, Wrocławiu i Jeleniej Górze. Sieć stawia przede wszystkim na centra handlowe i to w nich najchętniej otwiera nowe punkty.