W sierpniu miały miejsce dwa otwarcia lokali Meat & Fit we Wrocławiu oraz w Lublinie. Wrocławski lokal jest już czwartym lokalem na Dolnym śląsku, a Lubelski pierwszym w swoim województwie.
Wrocławski lokal znajduje się w ścisłym centrum przy ul. Ruskiej 50, natomiast lokal Lubelski zlokalizowany jest przy ul. Okopowej 14.
Lokale urządzone są w nowoczesnym i charakterystycznym dla Meat & Fit stylu.
- Obecnie jesteśmy największą w Polsce siecią lokali serwujących wegańskie oraz mięsne burgery pod jednym dachem. Wszystkie burgery można wybrać w formie FIT, super FIT lub podane w bułce bezglutenowej. W najbliższym czasie planujemy otwarcia kolejnych lokali m.in. w Płocku, Szczecinie, Gdyni oraz drugi w Warszawie. Niezależnie w kilku miastach prowadzone są poszukiwania nowych lokali przez kolejnych Franczyzobiorców
- mówi Łukasz Błażejewski, Dyrektor Generalny 7 Street i Meat & Fit.
W menu Meat & Fit znajduje się szeroki wybór burgerów z grillowaną wołowiną, drobiem oraz wegańskich, sałatki, smoothies owocowe i warzywne, soki tłoczone na zimno, mleczne shake, kawy tradycyjne i smakowe