45 restauracja sieci BERLIN DÖNER KEBAP pojawiła się na warszawskiej Pradze. Konkretnie w Centrum Handlowym Atrium Promenada.
- Nie mogliśmy doczekać się tego otwarcia. Możemy już oficjalnie powiedzieć, że przegoniliśmy w ilości restauracji w Polsce tak znaną markę jak Burger King
- mówi manager marki Bartosz Balcerzak.
Marka BERLIN DÖNER KEBAP pierwszą restaurację otworzyła w 1998 roku. Jest rozpoznawalna dzięki nowoczesnemu podejściu do dań z mięsem kebabowym. Jej wyróżnikami stały się przede wszystkim wysokiej jakości mięsa, jak 100% wołowina oraz kurczak bez GMO i antybiotyków. Na liście miejsc, w których można zjeść kebap są m.in. gdańskie Forum, łódzka Manufaktura, Stary Browar w Poznaniu, Riviera w Gdyni, Wola Park w Warszawie, Baltic Park Molo w Świnoujściu czy Galeria Kaskada w Szczecinie. Do połowy 2019 roku planowanym jest posiadanie 50 restauracji w portfolio sieci.