23 maja br. w nowootwartej Galerii Młociny w Warszawie, w centrum strefy restauracyjnej wystartowała 88 Restauracja Olimp w Polsce. To już czternasta lokalizacja pod marką Olimp w stolicy.
Restauracje Olimp to dojrzały, rozbudowany koncept u którego podstaw leżą 3 filary: świeże jedzenie przygotowane od podstaw na miejscu przez doświadczonych kucharzy, prosty system sprzedaży – samoobsługa pozwalająca Gościom na komponowanie posiłku, oraz cena – ujednolicona za 100 gramów jedzenia. Sieć liczy obecnie 88 restauracji, dynamika otwarć utrzymuje się na poziomie kilkunastu rocznie. Przybywa lokali pod marką Olimp w obiektach handlowych i biurowych w całej Polsce, choć początkowo Gastromall Group inwestował głównie w Krakowie, Katowicach i Warszawie. Teraz na mapie obecności widnieją wszystkie największe polskie miasta a także punkty w miastach o mniejszej ilości mieszkańców (jednak wciąż na poziomie powyżej 70 tys.)
Kolejne otwarcia zapowiadane są w najbliższych tygodniach.