Antonio Cabrera wprowadza nas w świat hiszpańskich i portugalskich tradycji kulinarnych. Wraz z siecią Lidl Polska zaprasza na wspólną podróż smaków po Półwyspie Iberyjskim. Mamy dobrą wiadomość dla wszystkich ciekawych świata – już od poniedziałku 30 lipca we wszystkich sklepach sieci Lidl w Polsce rozpoczął się Tydzień Kuchni Hiszpańskiej i Portugalskiej Sol & Mar.
W propozycji od marki Sol&Mar znalazły się rozmaite produkty, które umożliwią stworzenie iście iberyjskich potraw we własnym domu, dzięki wysokojakościowym produktom. W najnowszym spocie promocyjnym tygodnia Sol & Mar rodowity Hiszpan – Antonio Cabrera – edukuje polskich smakoszy w kwestii kuchni iberyjskiej:
- Ser manchego to jest tradycyjny ser, produkowany w regionie La Mancha, w Hiszpanii. Ser manchego kroimy w półcentymetrowe plastry i układamy na talerzu – najlepiej ciemnym, żeby był kontrast – po czym dodajemy kolorowe, owocowe, słodkie nuty.
W tygodniu Iberyjskim Lidla można kupić m.in. kiełbasę salchichón, chorizo, fuet i salchichón de pagés. Nie zabraknie również szynki ibérico, szynki serrano, sera manchego, sera ibérico, czy sera mahón w bardzo dobrych cenach.
W ofercie Tygodnia Iberyjskiego Lidla znajdziemy zarówno produkty do stworzenia pełnych dań, jak również do przygotowania wszelkiego rodzaju Tapas – czyli rozmaitych przekąsek, które idealnie sprawdzą się na spotkaniach z przyjaciółmi czy rodziną. O tym, co i jak warto sporządzić z produktów Sol&Mar dostępnych przez tydzień w Lidlu opowiada właśnie Antonio. Dzięki produktom z Tygodnia Iberyjskiego i cennych wskazówek rodowitego Hiszpana, nasz stół może wyglądać jak prawdziwy hiszpański stół.