Jasna czy ciemna strona mocy? Nowa możliwość wyboru w Starbucks

2019-01-11 | 12:00

Klasyczna mieszanka Starbucks Espresso Roast – ciemnopalona o bardzo wyrazistym smaku, była do tej pory bazą dla wszystkich kaw przygotowywanych w Starbucks. Teraz nadchodzi rewolucja – do stałego menu kawiarni wchodzi nowa, jasnopalona mieszanka ziaren. Goście kawiarni mogą wybrać bazę ulubionego napoju spośród dwóch wariantów: delikatnej Blonde Roast i wyrazistej Espresso Roast. Łagodny smak, naturalna słodycz i pełna moc ziaren Blonde Roast to cechy, które trafią w gusta wszystkich miłośników subtelnych aromatów.

Gusta kawowe są tak różne, jak różni są miłośnicy samej kawy. Jedni wolą wyraziste, mocne nuty smakowe, podczas gdy inni są wielbicielami łagodnych aromatów. Klasyczna, ciemnopalona mieszanka Espresso Roast była postrzegana przez wielu Gości Starbucks jako kawa dla prawdziwych smakoszy. Nie wszyscy jednak są fanami tak intensywnych nut smakowych. Właśnie dla tych, którzy wolą łagodniejszy smak kawy powstała Blonde Roast – mieszanka wyjątkowych ziaren, stworzona po to, by wydobyć lżejszą stronę Espresso.

Delikatny smak, ta sama moc

Teraz każdy klient kawiarni będzie mógł wybrać, bez dodatkowej opłaty, jasną lub ciemną stronę mocy… kawy. Przy zamawianiu ulubionego napoju wystarczy poprosić baristę o przygotowanie kawy na bazie ziaren Blonde Roast. Warto wypróbować, jak nowe, jasnopalone ziarna smakują we Flat White, Vanilla Latte czy Espresso. Dzięki temu, że proces palenia ziaren Blonde Roast nie pozostawia naturalnej goryczki, ulubione napoje na bazie tej mieszanki będą mieć delikatnie słodszy smak. Blonde Roast zawdzięcza swój delikatniejszy smak innemu procesowi palenia ziaren niż klasyczne Espresso Roast, natomiast zachowuje przy tym pełną moc kofeiny.

Z pasji i ekspertyzy

Blonde Roast to wyjątkowa mieszanka ziaren, która zrodziła się z pasji do kawy i wieloletniej ekspertyzy Starbucks.

Blonde Roast różni się od klasycznej Espresso Roast większą świeżością i delikatnością smaku. Doskonale komponuje się z napojami roślinnymi, które podkreślają słodkie nuty jasnopalonej kawy. Moim osobistym faworytem jest sojowe Flat White na bazie tej mieszanki. Blonde Roast to dobry wybór dla wszystkich tych, którzy lubią delikatnie słodkie kawy bez dodatkowego syropu

mówi Daniel Stępniak, Starbucks District Coffee Master.

Od teraz każdy z Gości Starbucks może wypróbować swoją ulubioną kawę na bazie Blonde Roast, która na stałe zagościła w menu kawiarni.  

Tagi: Daniel Stępniak Starbucks
Oceń artykuł:

Źródło: Starbucks

Jasna czy ciemna strona mocy? Nowa możliwość wyboru w Starbucks

Polityka Prywatności
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  5. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  6. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  7. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  9. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  10. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  11. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  12. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  13. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  14. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  15. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  16. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  17. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.