Wszystkich ceniących dobre, zdrowe jedzenie zapraszamy na majowy Jarmark Produktów Regionalnych. Tym razem będzie trwał od środy 16 maja do soboty 19 maja.
W Blue City w ciągu czterech dni, na stoiskach jarmarku, na poziomie – 1, będzie można kupić polskie produkty wytwarzane przez rodzinne gospodarstwa i niewielkie zakłady. W ofercie wystawców znajdziemy przysmaki i lubiane swojskie specjały produkowane w oparciu o stare polskie receptury i regionalne przepisy, bez konserwantów, sztucznych dodatków, barwników i aromatów.
- Jest to okazja do spróbowania i zakupienia w jednym miejscu dobrych produktów od sprawdzonych producentów. Orgaznizowane przez nas Jarmarki Produktów Regionalnych cieszą się niesłabnącą popularnością, dlatego na stałe weszły do kalendarza wydarzeń Blue City
– mówi Krzysztof Sajnóg, Dyrektor Marketingu Centrum Handlowego Blue City.
Na fanów zdrowej żywności czekać będą stragany z wędlinami, serami, rybami, pieczywem, miodami, owocami, warzywami i nalewkami. Będzie można spróbować i kupić m.in. oscypki, sery korycińskie, kartacze, domowe oleje i musztardy. W ramach kuchni świata, tym razem zaprezentują się kuchnia grecka i azerbejdżańska.
Jarmark Produktów Regionalnych jest skierowany do osób, którzy chcą spróbować innych produktów niż te, które oferują sklepy spożywcze.
Blue City zaprasza na poziom -1 przy fontannie.