„Letnia Fiesta” w restauracjach Sphinx

2019-07-15 | 17:00

Sieć restauracji Sphinx, która należy do grupy Sfinks Polska, wprowadziła nową wkładkę do menu pod hasłem „Letnia Fiesta”. Wśród sezonowych dań znalazły się m.in. bułgarski chłodnik, shoarma z kurkami, burger z sosem mango oraz stek z krewetkami w harrisie. Najnowsza oferta jest dostępna w większości restauracji sieci.

Tworząc najnowszą wkładkę do menu pod uwagę braliśmy sezonowość, ale też kulinarne trendy i oczekiwania naszych gości, jak choćby chęć odkrywania nowych i nieoczywistych smaków. W daniach z Letniej Fiesty pojawiają się więc świeże, sezonowe produkty, na przykład kurki, czy przypominające egzotyczne wakacje sos mango i krewetki w ciekawych połączeniach. Ofertę nowości wzbogaciliśmy również o docenianą przez naszych klientów kategorię – steki. Obok amerykańskiego proponujemy dwa nowe steki: rostbef oraz antrykot – każdy z innymi dodatkami. Liczymy, że nasi goście chętnie będą sięgać po nowości na lato

– mówi Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx.

Nowa oferta to smaki inspirowane latem. Na początek goście mogą zamówić tarator – lekki chłodnik bułgarski przygotowany na bazie delikatnego jogurtu z dodatkiem świeżego ogórka, czosnku, koperku oraz orzechów włoskich oraz zestaw dwóch libańskich chlebków manouche: jeden z serem, smażonymi kurkami z cebulą i koperkiem, a drugi z serem, rukolą i szynką dojrzewającą, podawane z sosem jogurtowo – miętowym. Nie zabrakło też kultowej shoarmy w letniej odsłonie – z kurkami w sosie śmietanowym, serwowanej z półksiężycami w ziołach, sałatką wegetariańską, bułką pita i sosem do wyboru. Klienci mogą zasmakować też owoców morza w spaghetti z krewetkami na winie z dodatkiem aromatycznej pietruszki, czosnku i pomidorów koktajlowych oprószonych parmezanem. W „Letniej Fieście” pojawiły się też nieoczywiste połączenia smaków, jak burger wołowy z sosem mango i frytkami stekowymi oraz żeberka w ostrym sosie BBQ z sambalem i nutą imbiru, z ziemniakiem w mundurku w maśle czosnkowym, podawane z surówką colesław. Dla miłośników steków przygotowano prawdziwą ucztę smaków. Goście mają do wyboru rostbef wołowy ze smażonymi kurkami z cebulą, frytkami stekowymi oraz masłem i sosem, a także beef orient steak, czyli stek z angusa z krewetkami w harissie i grillowanymi plastrami boczku serwowany z półksiężycami w ziołach, sałatką wegetariańską, masłem oraz sosem. W menu znalazł się również stek z antrykotu z frytkami stekowymi, sałatką grecką oraz masłem i sosem do wyboru. Nowością w karcie jest też bezalkoholowe białe piwo pszeniczne Żywiec.

Tagi: Dorota Cacek Sphinx
Oceń artykuł:

Źródło: Sphinx

„Letnia Fiesta” w restauracjach Sphinx

Polityka Prywatności
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  5. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  6. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  7. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  9. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  10. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  11. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  12. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  13. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  14. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  15. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  16. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  17. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.